Loading...

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Ο Βασίλης Χατζηεμμανουήλ είναι η τρίτη γενιά που συνεχίζει μια οινοποιητική παράδοση που ξεκίνησε πριν από 80 και πλέον χρόνια. Η προσπάθεια του συνίσταται στην παραγωγή υψηλής ποιότητας πρώτης ύλης από τους ιδιόκτητούς αμπελώνες του, και στην παραγωγή ιδιαίτερων κρασιών στο οικογενειακό οινοποιείο.

Στην προσπάθειά του αυτή δεν είναι μόνος! Η σύζυγος του Τζοάνα, μεγαλωμένη στο Λονδίνο, με σπουδές marketing, ασχολείται με τις δημόσιες σχέσεις του οινοποιείου και το επισκέψιμο μέρος του. Ο πατέρας του Βασίλη, ο Κώστας, που αρνείται πεισματικά να απολαμβάνει ήρεμος τη σύνταξη του, δουλεύει καθημερινά στα αμπέλια. Επιπλέον, υπάρχει οινολογική υποστήριξη, που παρέχεται από τον Γιάννη Φλεριανό και τεχνική υποστήριξη που παρέχεται από την εταιρεία Αργυρός.

ΙΣΤΟΡΙΑ

Για περισσότερα από 80 χρόνια η οικογένεια Χατζηεμμανουήλ ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί.

Ήταν το 1929, όταν ο παππούς Νίκος άρχισε να παράγει τα πρώτα του κρασιά σε ένα μικρό οινοποιείο στο Μαρμαρωτό, στη νότια πλευρά του νησιού. Σύντομα έγινε γνωστός, για την ποιότητά των γλυκών κρασιών του, τα οποία έφτιαχνε με μια παραδοσιακή, σχεδόν αρχέγονη τεχνική, «με ψήμα».

Αν και η οινοπαραγωγή στο νησί σιγά σιγά εγκαταλειπόταν προς όφελος τουριστικών δραστηριοτήτων, ο γιος του, ο Κώστας, δεν δίστασε να αναλάβει τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης, μερικά χρόνια αργότερα. Το 2000 ήταν η σειρά της τρίτης γενιάς και των μεγάλων αλλαγών.

Ο Βασίλης φύτεψε νέους αμπελώνες με προικισμένες Ελληνικές και Διεθνείς ποικιλίες, ενώ έφτιαξε και ένα καινούριο οινοποιείο στην περιοχή Ασφενδίου. Οι παλιές τσιμεντένιες δεξαμενές και το καζάνι για το ψήμα, αντικαταστάθηκαν από ανοξείδωτες δεξαμενές και δρύινα βαρέλια.

Τα παραδοσιακά παγούρια αντικαταστάθηκαν από τα εμφιαλωμένα κρασιά του κτήματος, που μπορεί να βρει κανείς σε όλο το νησί.

Επικοινωνήστε μαζι μας
πολλές εικόνες, χιλιάδες λέξεις...

GALLERY