Ποικιλίες

Με στόχο να αξιοποιήσει στο μέγιστο τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής για να παράγει ποιοτικά και γευστικά ισορροπημένα κρασιά, η οικογένεια Χατζηεμμανουήλ καλλιεργεί σημαντικές ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες. Εκτός από τις εγκατεστημένες ποικιλίες, συχνά πραγματοποιούνται και πειραματικές φυτεύσεις σε επιλεγμένα αμπελοτεμάχια για τη δημιουργία καινούργιων ετικετών.

Μαλαγουζιά

Αρωματική λευκή ποικιλία με καταγωγή από την Αιτωλοκαρνανία και συγκεκριμένα από την ορεινή Ναυπακτία. Είναι ευαίσθητη, δίνει μέτριο σώμα, ωριμάζει συνήθως τον Αύγουστο και παράγει κρασιά πολύ διαφορετικά μεταξύ τους, από ξηρά μέχρι και γλυκά.

Ασύρτικο

Πρόκειται για την πιο διάσημη ποικιλία του ελληνικού αμπελώνα, είναι λευκή και κατάγεται από τη Σαντορίνη. Αντέχει στη ξηρασία, είναι εξαιρετικά ανθεκτική στις ασθένειες και δίνει συνήθως κρασιά με υψηλή οξύτητα και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Κυδωνίτσα

Λευκή ποικιλία από τη Λακωνία η οποία φημίζεται κυρίως για το ιδιαίτερο άρωμά της που θυμίζει γλυκό κυδώνι. Τα κρασιά που παράγονται από αυτήν, τα οποία συνήθως είναι μονοποικιλιακά, έχουν καλή οξύτητα και στρογγυλή γεύση.

Cabernet Sauvignon

Είναι μία από τις πιο διάσημες ερυθρές ποικιλίες παγκοσμίως και παράγει κρασιά στιβαρά που σχεδόν έχουν μαύρο χρώμα. Κατάγεται από την περιοχή του Μπορντώ στη Γαλλία. Στην Ελλάδα για πρώτη φορά καλλιεργήθηκε στο Μέτσοβο.

Grenache Rouge

Διεθνής ερυθρή ποικιλία που κατάγεται από την Ισπανία και δίνει κρασιά με ζωηρό κόκκινο χρώμα και πλούσια δομή. Πλήρως εναρμονισμένη στις κλιματικές συνθήκες της Κω, η οικογένεια Χατζηεμμανουήλ χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη ποικιλία για την παραγωγή ροζέ κρασιού.

Syrah

Εξαιρετική γαλλική ερυθρή ποικιλία, ευρέως διαδεδομένη παγκόσμιως, η οποία δίνει συνήθως κρασιά με βαθύ πορφυρό χρώμα και γεμάτο σώμα. Το άρωμα που κυρίως το χαρακτηρίζει είναι αυτό του πιπεριού!